Papiersculptuur

Nieuwe lezingen:

27 februari 2024 om 11.00 uur
Lezing ‘Geometrisch papier vouwen’ door Henk van der Vorst

20 maart 2024 om 11.00 uur
Lezing ‘Geometrisch papier vouwen’ door Henk van der Vorst

Meldt U zich aan via ons mailadres art@stichtingdok.nl.  Wij sturen U dan de bevestiging van deelname. 

Papiersculptuur

Papiervouwen werd algemeen bekend als Origami, de kunst van het vouwen van figuren zoals bloemen en dieren. De vouwrecepten daarvoor moeten volgens een bepaald schema in een vaste volgorde worden uitgevoerd.

Maar er is een andere tak van origami waar het doel is om regelmatige abstracte ruimtelijke patronen te verkrijgen: geometrisch origami. Hierbij is er geen vast vouwrecept. Voorafgaand aan het vouwen moet er een vouwpatroon worden ontworpen en uitgelegd en in de meeste gevallen moeten er vele vouwen simultaan worden uitgevoerd. Vaak moet je ook zelf uitzoeken hoe er gevouwen moet worden.

Voor mijn papieren sculpturen ben ik in het bijzonder geïnteresseerd in robuuste en esthetische vormen, vaak in combinatie met mijn zelf ontworpen grafische patronen. In mijn voordracht zal ik een aantal technieken bespreken en zal ik verschillende resultaten laten zien die gerelateerd zijn aan design, architectuur en mode.

.

 

Neem vrijblijvend contact op over deze lezing. We kijken samen naar de mogelijkheden voor wat betreft plaats, tijd en vergoeding.

Papiersculptuur

Wiskundige
Henk van der Vorst
In overleg/
op aanvraag
Inclusief
hapje en drankje